Contact

Na in 2012 gestart te zijn met een kleine groep studenten en twee lessen, is Ballroomdansen uitgegroeid tot een volwaardige dansschool met 5 avonden per week een curriculum en groepen van verschillende niveaus en stijlen. Bijkomende activiteiten zoals bedrijfsrondleidingen, trouwlessen.

 Van oudsher biedt stijldansen jongeren de mogelijkheid om respectvol en veilig met elkaar om te gaan en samen te genieten van beweging.

 Teammanagement streeft naar een solide sociaal-culturele plek voor stijldansen in de Zaanse gemeenschap.

 De oprichting van danssportvereniging Ballroomdansen speciaal voor wedstrijddansers, aansluiting bij de Nationale Danssportvereniging (www.nadb.eu) biedt ongekende mogelijkheden voor haar ontwikkeling.

Na de sluiting van Bach, de laatste dansschool in de buurt, is Lekker Ballroomdansen opgericht om stijldansen levend te houden. Aanleiding voor de dansschool is de wens van dansliefhebbers om wekelijks op de dansvloer te staan en dankzij het enthousiaste team van vrijwilligers die de dansschool ondersteunen.

Tango heeft een iets andere houding ten opzichte van andere feestdansen. In de tango buigen de dame en heer lichtjes door de knieën om “dicht bij de grond te dansen”. Daarnaast houdt de dame haar linkerhand plat en legt haar duim net onder de oksel van de heer, waardoor ze met haar hand een plateau maakt. De rechterhand van de man is lager en meer in het midden van de rug van de vrouw, en de vingers van de rechterhand zijn lager.